הנהלת חשבונות

יעוץ עסקי על ידי רואה חשבון מוסמך

ייעוץ עסקיעסקים שונים, בכל סדר גודל ומכל ענפי המשק, למדו להכיר בחשיבות של קבלת ייעוץ עסקי. למרבה ההפתעה, למרות הגישה שטוענת שרק עסקים במשבר זקוקים לייעוץ (בהתאם לגישה של "מה שלא שבור – אל תתקן"), מסתבר שהדברים הללו כלל אינם מדויקים.

אמנם נכון שעבור עסקים ועצמאים שחווים קשיים עסקיים יעוץ הוא דבר חיוני ומחויב המציאות, אבל זו בהחלט לא התמונה במלואה. תהליך של ייעוץ, כאשר הוא בנוי על מתודה מסודרת והבנת צרכי הלקוח, יכול להביא עסקים טובים לתוצאות מצוינות, להפחית בזבוז ואי יעילות ולא פחות חשוב – להיערך מוקדם לאתגרים העסקיים של העתיד.

אפשר לפנות לרואה חשבון במתן יעוץ עסקי?

אחרי שראינו שייעוץ עסקי יכול להתאים גם לעסקים שמצויים בקשיי אמת וגם לכאלה שפשוט רוצים להצליח יותר, עולה השאלה למי כדאי לפנות. בישראל מצויים יועצים רבים ביניהם גם רואי חשבון, חלקם כאלה שמיועדים לאנשים פרטיים ולא לעסקים (יועצים ומאמנים לכלכלת בית) ולעומתם יש כאלה שמתמחים בייעוץ לעסקים, החל מרמת האדם הבודד (עצמאי) דרך חברות בינוניות וכלה בחברות ענק ותאגידים.

יועץ יעיל, בעל ערך מוסף עסקי, חייב להיות בעל השכלה רחבה בתחום הפיננסי, בחקיקה, במיסוי, בתפעול ובניהול. על רקע דברים אלה, לא מפתיע לגלות שחלק נכבד מהיועצים המובילים בישראל הינם רואי חשבון מוסמכים. חלק מאותם רואי חשבון פועלים באופן עצמאי או במסגרת של קבוצת יועצים קטנה. כאן המיקוד יהיה לרוב בעסקים קטנים או בעצמאיים. אחרים פועלים במסגרת של חברת ייעוץ גדולה יותר, כאשר במקרה זה הלקוחות יהיו על פי רוב מקרב החברות הגדולות והמובילות במשק.

להתמודד עם משבר

משברים עסקיים יכולים לנבוע מסיבות שונות. לכן, גם הפתרונות שיכולים לחלץ את העסק מהבוץ אליו נקלע יהיו מגוונים. היועץ העסקי המקצועי ביותר יקפיד, אם כן, להתחיל את התהליך בבחינה מקיפה של העסק. לעיתים תצטרף לכך בחינה של הסביבה העסקית ושל גורמים נוספים, אבל עיקר הדברים יכלול מבט כלפי פנים.

לאחר האבחון מסכם היועץ את ממצאיו, לצורך הצגה ברורה עם התוויית דרכי פתרון.

להתמודד עם קשיי נזילות

היבט חשוב מאוד של ייעוץ עסקי נועד לסייע לעסקים שונים להתמודד עם קשיי נזילות. לקשיים כאלה סיבות רבות כגון:

על מנת לפתור בעיות בתזרים המזומנים יש לנקוט מספר צעדים, אשר הראשון שבהם יהיה בדיקה שמדובר על עסק בעל מודל עסקי איכותי. במידה ולא כך הדבר, חשוב להכין תוכנית עסקית מלאה, שתוכל להניב רווחים יציבים, לפחות על הנייר.

בשלב הבא, יש לממש את התוכנית הלכה למעשה, תוך גיוון מקורות ההון, שימוש בקרנות להלוואות עסקיות, גיוון פרופיל הלקוחות, ונקיטת צעדי התייעלות נוספים.

ראו גם:

תוכנית שיקום עסק

Exit mobile version